lauantai 14. syyskuuta 2013

Ilon kautta!

Elämänmuutokset vaatii aina paljon ajatustyötä ja sitä oon tehnyt ja teen edelleen itsekin päivittäin. En oikein ymmärrä sitä negatiivisuutta mikä joillain on liikuntaan ja terveelliseen elämään.
Jos sut tekee onnelliseksi herkuttelu tai sohvalla pötköttely tai siiderin lipittäminen, niin tee sitä! Ei se ole sulta, eikä muilta pois. Jos ajatus siitä, että joudut juhlissa jättämään kakkupalan syömättä ja uskot kakkupalan jäämään kummittelemaan mieleesi "voi vitsi kun en silloinkaan sitä kakkupalaa syönyt", niin syö se!!
Jokainen saa olla sellainen kuin on ja tehdä asioita jotka tekee onnelliseksi. Tosin ikävää siinä vaiheessa jos syöminen riistäytyy käsistä ja syö itsensä sairaaksi ja tyytymättömäksi.
Mutta mitä siitä jos on vähän pyöreämpi, jos kuitenkin nauttii omasta elämästään ja vartalostaan. Jokaisen pitäisi tehdä elämässään asioita jotka tekee onnelliseksi. Mun mielestä on todella hienoa jos on onnellinen ja osaa rakastaa itseään ja olla ylpeä itsestään minkä kokoisena tahansa!

Mutta jos jokaisesta herkusta tulee huono omatunto, eikä tunne oloaan hyväksi ja kehoaan omaksi, niin tee asialle jotain! Sä itse päätät ajatteletko kaiken negatiivisesti. Jos ainoat nautinnot ja ilon hetket sun elämässä on herkuttelu, niin mitä jää jäljelle kun niistä joutuu luopumaan, kun alkaa herkkulakko tai muu kitukuuri jolla sais maharöllön äkkiä pois. Sokeri on hullun koukuttava ja lamaannuttava aine. Ja sitä on joka puolella. Kaupan valmisruoissa, makujogurteissa, salaatinkastikkeissa. Sokeri aiheuttaa ja ylläpitää tulehduksia sun kehossa.

Mutta kun ei olla valmiita luopumaan "normaalista" elämästä. Normaali elämä on sitä että iltapäivisin syödään työkavereiden kanssa kahvipullaa ja keksiä, iltaisin leffaa katsellessa mussutetaan karkkia, kylässä ei kehtaa kieltäytyä varta vasten leivotusta kakusta, viikonloppusin palkitaan itsensä rankasta viikosta sipseillä ja siiderillä, lauantaisin lähdetään ulos ravintolaan syömään "vähän parempia" hampurilaisia, sunnuntaisin haetaan pizzaa.
Mitä on normaali kotiruoka? Mä olen luullut että meillä syödään normaalia kotiruokaa, mut ilmeisesti ei, koska sitä ei ole uitettu kermassa, juustossa ja vehnäjauhoissa..!! Mitä helvettiä!?




Ei ihme että porukka vaan lihoo, laiskistuu ja masentuu! Tietokoneella ja telkkarin edessä istutaan yömyöhään, ei saada nukuttua, koska syödään huonosti eikä ainakaan ulkoilla ja liikuta luonnossa. Tehdään terveellisestä elämästä jotain todella vaikeaa ja ikävän kuuloista. Pelkkiä salaatinlehtiä joutuis syömään ja hikilenkkejä juoksemaan kaksi tuntia päivässä. Menemään nälkäisenä aikaisin nukkumaan ja hylkäämään yhteiset mussutushetket puolison kanssa ja olemaan ihan tylsä. Eikä ainakaan vois nauttia elämästä.

Joten parempi vaan jatkaa vanhaa ja hyväksi havaittua elämästä nauttimista ja valittaa läskeistä ja väsymyksestä. Eihän sillä oikeasti ole mitään merkitystä omaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin mitä omaan suuhuni laitan. Paskaa sieltä toisesta päästä eniveis tulee. Jos tulee.



Hah! Nyt alkaa jo itteänikin naurattaa tää paasaaminen! En yleensä halua puuttua toisten ihmisten valintoihin ja elämiseen, jokainen tekee päätöksensä itse. Mut välillä on hyvä päästää höyryjä pihalle!

Ei kukaan täällä täydellinen oo ja kirkkain kruunu sille joka eniten uhrautuu! Toivoisin vain, että jokainen löytäis hyvän olon elämässään, pystyis kyseenalaistamaan asioita ja tottumuksia elämässään ja kokeilemaan ennakkoluulottomasti uutta! Jos oot väsynyt, onneton ja kyllästynyt lösähtäneeseen olemukseen, niin mikset kokeilisi jotain muuta?

Tää on mulle jäänyt mieleen jo ratsastusajoilta, Kyra Kyrklundin sanomana. Pätee jokaisella elämänalueella.



Niinku näin. Olla tissit paljaana soffalla..!? WTF!?!? :D

Ei se oo helppoa kenellekään. Elämä nimittäin. Mut eniten mä uskon siihen, et jokainen tekee elämästään omannäköisen. Jokainen voi itse valita onko onneton vai mikäsenvastakohtanytolikaan. Suomessa meillä on vielä aivan helvetin hyvät mahdollisuudet valita miten haluat elää.
Terveellinen ruoka ei oo kallista. Se on ihan paskapuhetta ja tekosyy, että terveellinen ruoka maksais enemmän kuin epäterveellinen. Kukaan ei elä makkarapaketilla monta päivää. Samalla hinnalla saa lihaa ja kasviksia, joilla kyllä elää. Hieman oma-aloitteisuutta ja viitseliäisyyttä perehtyä asioihin. Itse sä valitset ostatko kolmellakympillä päiväyslihapasteijoita ja herkkuja illaksi vai viidelläkympillä terveellistä ruokaa viikoksi. Tää on ihan tosielämän kokemus kassajonosta.. :D

Pitkän hiljaiselon jälkeen aloitinkin tällee vähä räväkämmin! Nonii, lopetetaas tää paskanjauhaminen ja aletaan elää!
Mitkä asiat sut tekee onnelliseksi?
Mulla on ainakin viikonloppuisin ihan hirveän helppoa olla ihan älyttömän onnellinen! Oon saanut nukkua pitkään, herätä auringon paistaessa ulkona kirkkaalta taivaalta, käydä aamulenkillä ensin koiran kanssa ja sen jälkeen siskon kanssa. Spurttailtu ylös mäkeä, josta tykkään ihan valtavasti! Nauttia aamukahvia ja suloisen lämmintä puuroa. Pötkötellä sohvalla ja vain tietoisuus siitä, et ei oo pakko tehä mitään, voi vaan olla kotona. Tai sit voi lähteä salille, koiran kanssa metsään, rakkaan kanssa elokuviin tai syömään, hassutella peiton alla ja taas nukkua, kerätä voimia ja energiaa uutta työviikkoa varten. I <3 weekends.





Nauttikaa viikonlopusta ja lukekaa ajatuksella mitä Kukka sanoo.Siinä on nainen joka treenaa kovaa, syö hyvin, nauttii elämästä ja näyttää ihan helvetin hyvältä!


2 kommenttia:

  1. Todella hyvä teksti! :) Allekirjoitan.

    Jätin sulle "hömppähaasteen" mun blogiin!
    http://matkallapienempaan.blogspot.fi/2013/09/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! Joskus vaan alkaa harmittamaan ihmisten tekosyyt ja negatiivisuus ja pitää päästellä harmitus ulos.. :)

      Kiitos haasteesta! Vastailen mielelläni! :)

      Poista